fbpx

Pasajele subterane uitate de autorități mai au șanse?

Home  >>  Life Style  >>  Pasajele subterane uitate de autorități mai au șanse?

Pasajele subterane uitate de autorități mai au șanse?

19
mart.,2019

1

Pasajele subterane sunt o parte importantă a infrastructurii fiecărui oraș. Ele fac legătura cu stațiile transportului public, sau de cele mai multe ori facilitează trecerea pietonilor dintr-o stradă în alta, astfel încât ei să se simtă în siguranță și confort.

Sute de oameni traversează zilnic puținele pasajele subterane din capitală. Întuneric, mirosuri „ademenitoare” și pereți plini de scrieri și graffiti de ocazie. Acesta este „peisajul” cu care te întâlnești ori de câte ori alegi modul cel mai ușor de a traversa repede și în siguranță anumite artere ale Chișinăului.

Altfel spus, pasajele subterane din Chișinău sunt într-o stare avansată de degradare și adevărate focare de infecție, traversarea lor este, de cele mai multe ori, o dovadă de curaj, ca să nu mai menționez că de fiecare dată când o faci, îți pui viața în pericol, fie că ai putea fi electrocutat, fie că ar putea să se dărâme peste tine.

Din nefericire, starea dezastruoasă a acestora nu este decât un motiv de ocolire pentru majoritatea cetățenilor, iar în final se încurajează în mod direct trecerea pietonilor în locuri interzise și foarte periculoase.

Totuși, pasajele subterane din frumoasa noastră capitală au șanse?

După 2007 încoace se tot discută despre acestea, se alocă milioane din bugetul municipal, se dau ordine de la primărie să fie redeschise sau să fie făcute „lună”. Totuși, rezultatul rămâne a fi cel pe care îl vedem cu toții. Nu însă și în Orășelul Aeroport, de curând compania administratoare a Aeroportului Internațional Chișinău, Avia Invest SRL a început lucrările de reconstrucție a pasajului subteran de lângă aceasta. Proiectul, este susținut și realizat la inițiativa Partidului ȘOR.

“Anume din acest motiv am decis, la rugămintea cetățenilor, să venim în ajutor. Siguranța oamenilor este prioritară pentru noi. Partidul ȘOR, pe care îl reprezint în funcția de deputat al Parlamentului, și Aeroportul Chișinău au fost și sunt mereu alături de oameni. Ne străduim să le oferim tot suportul necesar pentru ca oamenii să aibă o viață mai bună. Exact la fel cum am restabilit integral drumul pietonal care unește orășelul Codru și bulevardul Dacia, campaniile de curățenie generală în orășelul Aeroport și multe alte proiecte sociale. Nu ne oprim din fapte bune și continuăm să fim alături de oameni atunci când au nevoie”.

A declarat Petru Jardan, ales deputat în Parlamentul R.Moldova pe listele Partidului ȘOR la alegerile din 24 februarie 2019.

Sper că v-ați dat seama, că este vorba despre pasajul cu carcasă din metal cu arcuri, unul dintre cele mai frumoase din Chișinău de alt fel.

Până în acest moment, administrația aeroportului au reconstruit complet scările și au fost restabiliți și vopsiți pereții pasajului, s-a restabilit sistemul de evacuare a apelor pluviale și urmează să fie instalată iluminarea. De asemenea, vor fi montate balustrade și rampe pentru persoanele cu nevoi speciale îngrădite cu parapete.

Țin să menționez că această trecere subterană pentru pietoni, a fost nefinalizată și părăsită de mulți ani de zile. În condițiile în care în zonă imediat apropiată este amplasat și un liceu, pasajul este mai mult decât necesar pentru siguranță și confortul copiilor, dar și a celor adulți.

Deci, SE POATE, și pasajele subterane mai au șanse, s-a văzut foarte bine ce s-a făcut la Orhei și la Aeroport, nu ar fi de loc rău că această echipă să se apuce și de alte pasaje din oraș, în condițiile în care autoritățile municipale pot doar să absoarbe și să spele banii europenilor. Până atunci să le urăm succes și la mai Multe și la mai Mari!

One Comment so far:

  1. […] minte că vă ziceam acum o lună despre importanța pasajelor subterane din orașul Chișinău [aici]. Tot atunci vă spuneam că de curând compania administratoare a Aeroportului Internațional […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.