fbpx

In cautarea Vacantei Perfecte

Home  >>  Descoperă Moldova  >>  In cautarea Vacantei Perfecte

In cautarea Vacantei Perfecte

15
feb.,2014

0

Trebuie să recunoaștem că cu toții ne dorim vacanțe. Că toţi avem nevoie de vacanţe. Că vrem zile din acelea în care să nu ne gândim la nimic, să stăm doar pe pârtie sau la soare, cu un păhărel de izvar sau cocteil în mână şi să întindem generos cardul spre… oricine ni-l cere. Cea mai mare parte dintre noi, nu pleacă în vacanţe. Joburile stresante, lipsa banilor, a chefului de a organiza ceva, incomoditatea şi uneori, necunoaşterea, îi împinge pe oameni să meargă în vacanţe scurte şi de multe ori frumoase. Şi poate asta este un lucru foarte bun!

Credit foto:  poze-super-misto.blogspot.com

Împătimiții de călătorii, așa cum sunt și eu defapt, cunosc foarte bine confortul libertății pe care îl dă explorarea unor locuri tot timpul noi, cu posibilități noi, semnificații noi și culturi diferite. Mă bucur foarte mult că în Republica Molodva trendul este ascendent și asta este de bine. Din ce în ce mai mulţi dintre noi, înţeleg ce înseamnă o călătorie şi că mai bine strângi bani un an şi renunţi  într-o măsură oarecare la tot felul de ‘тусовщи’ (distracții în oraș) sau cum iubesc să le zică europenii – city-break-uri, ca apoi să pleci din capul tău prin munţi dar şi peste mări de multe ori.
Văd din ce în ce mai des aspiranţi la Asia, Africa sau America. Mă bucur de acest lucru foarte tare. Sper să o ţinem tot aşa…
O călătorie este o adevărată şcoală pe care ar trebui să o treacă fiecare dintre noi, chiar dacă pe moment nu realizezi, ideal ar fi să înveţi ceva, nu să treci peste ea ca peștele prin apă.

Credit foto: www.lapensiuni.ro

Uite că a venit și momentul în care să-mi iau și eu vacanța bine meritată. După 3 ani și ceva, de muncă intensivă, a venit și momentul de glorie. Migrarea job-urilor dintr-o parte în alta, mi-a înăbușit puțin, nebunia mea de a călători. Acum însă sper să o reînvii.
Nu cred că voi alege vre-un pachet de vacanţă oferit de o agenţie de turism, din motiv că ăștia știu doar să mintă, într-un cuvânt spus, contracte şi oferte bune în avantajul clienţilor pur și simplu nu au. Întotdeauna am să dau de înţeles că prefer călătoriile pe cont propriu, organizate numai și numai de mine, şi că îmi pasă mai puțin destinaţia în sine. Iubesc drumul şi sper să o fac așa, şi peste 30 de ani!

În materie de călătorii, în 2013 mi-am menținut unele trenduri în comparație cu ce am avut până atunci, nu am avut călătoriile dorite din totdeauna prin  Africa sau Asia sau tururi europene lungi şi interesante, dar nici experiența insulelor exotice.

Dar nu-i nimic, totul începe ACUM. Să zacă zăpada sub picioare dar și la vară să ardă soarele dacă nu v-a fi așa…

În tot acest timp de BREAK IN, am avut foarte multe gânduri, acum însă a venit moementul ca aceste gânduri să devină realitate. De aceea DECLAR DESCHIS proiectul meu personal, cu nume de travel: ”În căutarea VACANȚEI PERFECTE”!!!

Vreau ca acest proiect să fie o aventură în necunoscut, prin care să nu mă opresc niciodată, să întâlnesc dar și să cunosc înălțimile unor limite. N-o să fac trasee singur, nici n-o să intru pe Google Maps, și să iau la întâmplare orice destinație, dar oricum o să-mi organizez câteva călătorii de vis. Nu cred că vor fi foarte lungi, complicate sau scumpe. Vreau să le fac de suflet… N-o să renunţ la muzee, obiecte de cult și spirituale dar și alte atracții turistice cu spirit specific cultural. Chiar se merită, o să încerc să fac ceva mai diferit, o să încerc să-mi fac o călătorie doar a mea.

Îmi propun doar 2 obiective:

1. Să călătoresc în cel puțin 2 țări (unde în altă parte în acest mic interval de timp, decât în Ucraina și România?!),

și 2. Să călătoresc în minim 3 destinații de la noi din țară, 2 încă nevizitate până acum de mine, + 1 oricare alta.

Toate acestea în scurta mea vacanță de doar 16 zile, care tind să capete contur și greutate!

În final țin să menționez că pentru mine Vacanţele înseamnă Călătorii! Dar pentru voi?

PS: Stați cu ochii pe mine, pe adresa blogului, dar și pe rețelele sociale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.