fbpx

De ce ți-ai cumpăra un iPhone 6S? Comparație cu iPhone 5S

Home  >>  IT  >>  De ce ți-ai cumpăra un iPhone 6S? Comparație cu iPhone 5S

De ce ți-ai cumpăra un iPhone 6S? Comparație cu iPhone 5S

28
nov.,2015

0
  IT

De ce ți-ai cumpăra un iPhone 6S? Comparație cu iPhone 5S!

Apple vine în permanență cu modele noi, care sunt tot mai atrăgătoare. Raționamentele procurării telefoanelor foarte performante și a tuturor dispozitivelor ultramoderne au întotdeauna aceleași bază: raportul preț-calitate. Deci, își merită oare prețul noul iPhone 6S?
Am pregătit o listă de caracteristici ale telefonului iPhone 6S: funcționalități pe care nu le întâlnești la iPhone 5S și atuuri ale noului mobil, iar pe baza acestor informații – o să vă las pe voi, apoi, să decideți.

iPhone 6S vs. iPhone 5S

iPhone 6S pentru camera sa

Pozele sunt mai vii ca niciodată cu noul iPhone 6S, camera dispozitivului fiind de 12 MP. Mai mult decât atât, 6S are o funcție absolut inovativă în acest sens și anume: Live Photos, ea reprezintă îmbinarea pozelor statice cu un scurt video, de 3-4 secunde, flmat înainte și după fotografiere. Camera telefonului iPhone 5S e de 8 MP, este și ea, cu siguranță, o cameră bună, fotografiile fiind foarte clare, datorită blițului dublu, menit să corecteze automat luminozitatea. Dacă este să vorbim despre popularele selfie: pe 5S ai o cameră de 1,2 MP în față, în timp ce camera din față a noului iPhone 6S are o rezoluție cu mult mai performantă, de 5 MP.

Filmare cu 4k al modelului 6S

Cu iPhone 5S filmezi în 720px slow motion video în format HD, ceea ce înseamnă filmare și după apăsarea butonului „stop”, cu 120 de cadre pe secundă. iPhone 6S se diferențiază: dispune de o cameră în format 4k, fiind de 4 ori mai performantă decât obișnuitul HD de 1080px.

Touch screen: mișcări personalizate în cazul ambelor dispozitive mobile

O altă inovație a iPhone-lor de clasa „S” este 3D Touch ce măsoară presiunea cu care atingi ecranul smartphone-ului, astfel încât poți să-ți personalizezi mișcările cu care navighezi pe ecran, declanșând mai rapid aplicațiile preferate. Ambele modele au sistemul de indentificare al amprentelor.

Procesorul A9 al iPhone-ului 6S

Desigur, după cum era de așteptat, procesorul A9 al iPhone-ului 6S este cu mult mai performant decât sistemul operațional iOS 7al lui 5S, deși ambele procesoare au câte 64 de biți, procesorul A9 operează mai rapid, un atu important, de care să țină cont jucătorii înrăiți. Gamerii pot lua în calcul și diagonala mai mare a iPhonului de tip 6, care este mai prietenos cu utilizatorii, îndeosebi acum, când toată lumea optează pentru dispozitive cu ecrane de mărimi impunătoare.

Memoria dispozitivului: în conformitate cu necesitățile personale

iPhonele de tip 5S pot avea o memorie de de 16, 32 sau 64 GB, pentru iPhone 6S – nu mai este folosită o capacitate maximă de 64Gb, aceasta fiind înlocuită de una de 2 ori mai mare, de 128 GB; GB foarte necesari în cazul Live Photos și video 4K. Diferența de preț dintre iPhone 6S cu memoria de 16 GB și 128 GB este de aproximativ 2500 de lei.

Preț – iPhone 5S mai vechi, deci mai ieftin

Fiind nou apărut pe piață, evident că un iPhone 6S este mai scump decât un 5S, care a apărut în 2013, însă putem vorbi de o diferență justificată, dați fiind parametrii lui iPhone 6S.

În general, modelele Apple de tip S” sunt considerate mai performante și cu o viteză mai mare decât produsele similare, care nu fac parte din clasa S. Iphone 6S e o alegere, cel puțin comodă, datorită multitudinii de funcționalități, deoarece este un telefon mobil cu o serie largă de aplicații și parametri tehnici unici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.