fbpx

Cursa feroviara Chisinau – Iasi

Home  >>  Călătorii  >>  Cursa feroviara Chisinau – Iasi

Cursa feroviara Chisinau – Iasi

27
sept.,2015

0

La doar 2 săptămâni după promoția ”Achita 1 leu cu cardul si calatoreste cu trenul”, Întrprinderea de Stat „Calea Ferată din Moldova” (CFM) va lansa în premieră cursa feroviară Chişinău – Iaşi (Staţia Socola). Astfel, lansarea primei rute spre Iași va avea loc miercuri, 30 septembrie 2015.

Prețurile stabilite pentru noua rută feroviară vor fi următoarele:
Vagon de clasa III – 165 de lei
Vagon de clasa II – 185 lei
Vagon de clasa I – 230 de lei

Parte interesantă pentru mine a fost să aflu că această cursă va fi operată pe calea ferată cu ecartament larg, iar durata călătoriei nu va depăși 3 ore.

Un alt important moment, este că la solicitarea admirabilei – Alina Zotea, fotomodelul cu diplomă de economist, mai nou, deputat în parlamentul RM, împreună colegul de partid Iurie Chirinciuc, ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, dar și un al coleg PL, Iurie Topală, noul director CFM, vor fi implementate următoarele reduceri pentru elevii și studenții din învățământul privat dar și de stat acreditat, conform prețurilor de mai jos:
Vagon de clasa III – 132 de lei (20%)
Vagon de clasa II – 148 lei (20%)
Vagon de clasa I – 173 de lei (25%).

Chiar dacă pare a fi numit un proces de lobby, eu considerat acest fapt drept un gest salutabil și bine-primit. Deși deja nu mai sunt student, sper ca această reducere să fie analizată pentru implementarea și în sistemului transportului feroviar național.

Mai mult decât atât, sunt convins că acest proiect comun moldo-român va contribui la atingerea scopului, administrației CFM, care prin intermediul acestei curse Chișinau-Iași, dorește să atragă cât mai mulți tineri și să motiveze populația să opteze pentru un mijloc de transport sigur.

Cursa Chișinău-Iași va circula zilnic de la ora 6:17.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.