fbpx

Cel mai mare aeroport din lume in 2015

Home  >>  Aeroport  >>  Cel mai mare aeroport din lume in 2015

Cel mai mare aeroport din lume in 2015

3
feb.,2016

1

Pentru al doilea an consecutiv!
Cel mai mare aeroport din lume a fost desemnat – Dubai International Airport

Datorită extinderii activităților operatorilor aerieni și a numărului de rute, Dubai International Airport și-a păstrat în 2015 titlul de cel mai mare aeroport din lume în funcție de numărul de pasageri internaționali.

În 2015, un număr de 78 milioane de pasageri internaționali au trecut prin Dubai International Airport, în creștere cu 10,7% față de 2014 (când s-au înregistrat 70,5 milioane de pasageri).

Doar în decembrie, traficul a urcat cu 8,5%, la 7,05 milioane de persoane.

Majorarea traficului vine pe fondul adăugării a 12 noi destinații de pe aeroportul din Dubai, a extinderii activităților operatorilor aerieni Emirates și Flydubai. De asemenea, companiile Air Canada, China Southern și Eurowings (Germania) au început să opereze în Dubai.

Datorită majorării numărului de turiști, Dubai International Airport a devenit în 2014 cel mai mare aeroport din lume în funcție de numărul de pasageri internaționali, devansând aeroportul Heathrow (Londra), care a fost tranzitat anul trecut (2015) de 75 milioane de pasageri internaționali.

Tot în Dubai se află şi cel mai mare mall (cu o suprafata de 548.127 mp, Dubai Mall are peste 1.200 de magazine, 200 de restaurante si baruri, precum si 14.000 de locuri de parcare) şi cel mai înalt zgârâie-nori. Inaugurată în ianuarie 2010, Burj Khalifa – impresionanta construcție din Dubai, Emiratele Arabe Unite – măsoară 828 metri înălțime și a fost construită pe parcursul a cinci ani.

One Comment so far:

  1. […] trecută vă anunțam despre cel mai mare aeroport din lume în funcție de numărul de pasageri (aici). Astăzi vă aduc la cunoștință câteva date cu privire la TOP 30 AEROPORTURI EUROPENE în […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.