fbpx

Ai apetit sexual?

Home  >>  Dragoste & Sex  >>  Ai apetit sexual?

Ai apetit sexual?

12
ian.,2012

0

Termenul de apetit sexual a fost prima data adoptat pe scara larga ca urmare a introducerii conceptului de catre Sigmund Freud in scrierile sale despre sexualitate si dezvoltarea personalitatii.

Apetit-Sexual

Freud a folosit termenul de „apetit sexual” precum si pe cel mai specific, „libidou”, pentru a se referi la ceea ce el a conceput initial ca instincte umane biologice. In acest context, apetitul sexual sau libidoul a fost o sursa de motivatie si actiune pe parcursul dezvoltarii umane.

Mai tarziu, Freud a extins definitia libidoului pentru a se referi la energia vietii care conduce atat instinctele sexuale, cat si alte porniri umane.

Astazi, termenul de apetit sexual nu este foate folosit de cercetatorii sau sexologi (ei prefera libidou). Dar, in cultura populara, a devenit sinonim cu dorinta sexuala sau interesul unui individ de a se angaja in relatii sexuale cu un partener. Daca cineva nu isi doreste atat de mult sa faca sex, ai putea spune ca acea persoana are un apetit sexual scazut.

Pe de alta parte, nu exista o masurare a apetitului sexual si nici o definitie clara a ceea ce inseamna un apetit sexual sanatos.
Inspirat de aici . . .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.